NatureHumaine, green renovation, renovation Montreal, Montreal, Canada, Canadian architecture, brick building, daylit architecture, extensions, family house, natural lighting, daylight

The extension of the Dulwich Residence was organized into two interlaced areas that provide additional space for the family and features a variety of different textures and materials. Large windows allow a startling amount of natural light to pour into the building, and although the minimalist interior could have ended up looking sterile, a sense of warmth has been maintained by incorporating exposed brick panels and wooden surfaces into the interior’s design.

Related: Skylights Pump Daylight into the Contemporary Sorel Residence in Quebec

The existing brick became the support for a steel-clad structure inserted on the backyard side of the house, which create a space in which the residents can relax. The windows frame beautiful views of the garden, which is an ideal place for the family’s children to play. The addition is meant to complement the existing building and highlight the structural brickwork. A glazed section separates the pre-existing building from the extension and houses the main vertical communication of the house. The entire structure spreads over 2845 square feet and was redesigned by the architects to better suit the needs of its owners.

+ NatureHumaine

Via Freshome

Photos by Adrien Williams