Linescio, Linescio house, Buchner Bründler Architekten, Switzerland, house within a house, house inside a house, minimalist, summer home, holiday home, concrete, fireplace, natural cooling, renovation

Although the old facade has been preserved in its original state, the architects gutted the interior to insert a monolithic, concrete shell that was poured layer by layer through the open roof. The goal was to create an appealing, modern holiday home that still preserved the original character of the stone house. The shape and cool tones of the untreated and exposed concrete volume echo the building’s archaic character.

Related: Ant House hides an innovative wood interior behind a metal-clad cube in Japan

Since the Linescio house will only be used in the summer, the architects didn’t install a heating system or additional insulation; however, a minimalist fireplace was placed on the ground floor. To maximize natural cooling, the home features high, folding shutters that open up to the south and west sides. The architects also built a small timber extension that features concrete elements like the bathtub and kitchen worktop with a single-cast sink.

+ Buchner Bründler Architekten

Via simplicity love

Images via Buchner Bründler Architekten, © Ruedi Walti