Tafline Laylin

4N House: Fukushima Survivors' New Home is Raised On Stilts in Nara, Japan

by , 07/19/13



Ninkipen!, japanese architecture, green design, site specific design, sustainable design, fukushima survivors, residential architecture, space management, daylighting, natural ventilation, industrial-chic architecture,

By stacking the house on pilots, Ninkipen! achieved a variety of purposes: minimal site disturbance, which is great, maximizing space for the owner’s two children to play, and extending the outdoor space. The interior is reached by a staircase placed underneath the house and another staircase leads up into the attic, where a couple of bedrooms and an office space enjoy plenty of natural light and ventilation despite being a bit cramped.

The window rail on the second floor, which is dominated by a long kitchen counter that runs almost the whole length of the level, provides shelter for the ground floor entrance. Exposed timber rafters give the home some warmth, and the elevated site affords remarkable views. A wonderful feat of space optimization so typical of Japanese architecture, this lovely home has given at least one family that survived Fukushima a whole new lease on life.

+ Ninkipen!

Via Dezeen

Photos by Hiroki Kawata

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?