5 Plus Design, 5+ Design, 5+ Architecture, Krystal Laputa, Krystal Laputa Chengdu, 5+ Design Chengdu, green design, high rise design, garden high rise, apartment gardening, green architecture, natural architecture, green design

The towers are situated on a manmade lake and a tea house on the main level of the building cantilevers out over the water. The lake itself, beyond providing a beautiful view for the residents, will act as a sanctuary for wildlife. Residents will exit the elevator to their home straight into a private garden that surrounds each unit, making nature an integral part of high-rise living.

Each unit will have a slightly different shape and position within the building. According to 5+ Design, “Undulating shapes play with the look and feel of form and space as balconies and rooms protrude outward, creating an overall geometric aesthetic.”

Related: 5+design stacks a dramatic mountain-inspired mixed-use project atop a transit hub in Shenyang

Every unit has a 270 degree view, while the penthouses on top have a 360 degree view of the area, allowing residents to enjoy their surroundings, even while they are indoors.

+ 5+ Design