6a Architects, 6a Architects Tree House, tree houses, Rowan Moore house, timber clad facades, reclaimed timber house, residential architecture, green extension arhitecture, Georgian architecture

The extension houses a bedroom and a bathroom with wheelchair accessibility for Moore’s wife. The ramped corridor connects the main living room in the existing building with the bedroom and bathroom in the extension. The addition provides a smooth gradation between the elevated central cottage and the lower spare lodging.

The façade is made from reclaimed wood and contrasts the white interior designed to create an impression of larger spaces. The house curves around the central tree that dominates the garden, while exterior walls are skirted with timber visually similar to the tree and the rest of the garden. The extension aims to blend into the surroundings and provide interior spaces that open up towards it, creating an impression that they are bigger than they are.

+ 6a Architects

Via Dezeen