Gallery: Kamvari Architects’ Bridge-Like Crete Bioclimatic School is a ...

 
Kamvari’s plan is elevated 13 feet above the landscape, creating a plaza and gathering space for students below.

Kamvari’s plan is elevated 13 feet above the landscape, creating a plaza and gathering space for students below. The area beneath the volume can also act as an all-weather outdoor classroom. The grounds are divided into educational and recreational areas, including a learning garden, a playground, a pond, and a series of mathematical puzzles to challenge the students while they are at play.

The floating rectangular volume also creates an internal enclosure that serves as a safe and secure haven for students and teachers. Inside, the school’s common areas provide space for socializing, programming, play and workshops. The halls also feature lounge areas with furniture, climbing walls, and other multi-use features that welcome students.

The curvilinear walls create a sleek and futuristic space for children to learn, while giving teachers visibility from one floor to the next to ensure safety. The louvers and skylights all daylight to illuminate classrooms and common areas without electricity. Kamvari Architects’ Crete Bioclimatic School is futuristic haven for progressive learning.

+ Kamvari Architects

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Eu May 15, 2013 at 9:20 am

    This is the official website of the competition
    http://www.seeh-competition.gr/

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >