Razvan Barsan + Partners, recycled industrial site, Bay House, adaptive reuse, private island, seaside home, recycled scrap, bamboo and reed, natural light, California

Razvan Barsan + Partners’ key concern with this project was to respect the site’s industrial past while connecting the home with its natural surroundings. The ‘honest architecture’ completely reveals its structure and technical equipment while incorporating green materials. Local wood, reed and bamboo express the relationship between the home and the exotic landscape.

Related: Marine mollusk-inspired Circle House is flooded with natural light

Razvan Barsan + Partners, recycled industrial site, Bay House, adaptive reuse, private island, seaside home, recycled scrap, bamboo and reed, natural light, California

Bay House is closely connected to the beach and ocean through materials and outdoor spaces. From the house on the beach one can walk along a dock and arrive on a small island complete with loungers, a fire pit and palm trees. The resulting home is a sustainable retreat that fits gracefully within its surroundings.

+ Razvan Barsan + Partners

Photos by Razvan Barsan + Partners

Via World Architecture News