Yoon Space Design, green renovation, gallery space, extension, China, Chinese artist, plywood, natural materials, mirrors, green architecture

The combination of natural materials and mirrors accentuate the surrounding landscape. The staircase that branches out of the main house reflects the vegetation and camouflages the architecture. The ground floor of the house is decorated with differently colored plywood, while the wall on one side features a window that frames the natural surroundings, including it in the exhibition.

Related: Chinese Artist Recycles Automobiles Into Transformer Robots, Builds Theme Park

The main gallery is accessed through a passageway on the ground floor and, together with a glass ceiling, maximizes the space. Dominated by a large “floating” table with the artist’s exhibited artwork, the interior has a mysterious atmosphere. The side wing is accessed via the staircase and its sides are also clad with mirrors. The rest of the surfaces are bright red, emphasized by red lighting.

+ Yoon Space Design

Via Dezeen

Photos by Song Gi-myoun/Indiphos