Collage House, Mumbai, S+PS Architects, recycled doors, recycled materials, natural light, green architecture, concrete, marble, rainwater harvesting

A concrete frame wraps around an eye-catching patchwork made of reused wooden elements. Some of the windows have colored glass and create an interesting backdrop for the living room. Other recycled materials were also incorporated into the interior. Marble, brass and wood are combined to create a familiar atmosphere, referencing traditional design.

Related: This Amazing Urban ‘Treehouse’ Made From Windows and Doors is Open to Everyone

Collage House, Mumbai, S+PS Architects, recycled doors, recycled materials, natural light, green architecture, concrete, marble, rainwater harvesting

Nestled between two neighboring houses, the building provides maximum privacy and optimal levels of natural light. Leftover metal pipes were pieced together to look like bamboo on one of the walls. Structural columns were hidden behind the pipes, which also act as conduits for rainwater. Tile samples were used on the exterior of a colorful planter.

+ S+PS Architects

Via Design Milk

Photos by Sebastian Zachariah