Manta House, Japan, y+M design office, natural ventilation, natural lighting, inner garden, terrace, green architecture, green spaces, family house, Japanese architecture

The architects introduced a blanket-like roof surface which creates a sense of openness and spaciousness. In order to provide good natural ventilation and lighting, the architects created a gently sloping high ceiling that covers two green areas and a terrace, which allows the family to enjoy nature.

Manta House, Japan, y+M design office, natural ventilation, natural lighting, inner garden, terrace, green architecture, green spaces, family house, Japanese architecture

Related: Timber K’s Residence in Japan contains a home and a workspace under one sculptural roof

The volume blurs the line between the interior and exterior and connects seamlessly the tea room and the parking area. The living room offers views not only of the inner garden, but also the vast forest of plum trees with crowns protruding beyond the roof surface. In summer, the family can use the deck facing the sun, while during the winter, the design allows heat to enter the space and warm it.

+ y+M design office

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Yohei Sasakura / Sasa no kurasya