Instead of designing a swanky tower in an overcrowded neighborhood in Hong Kong, international architecture firm Aedas opted to create an apartment building that reinterprets Hong-Kong’s traditional architecture. Located in the Mongkok District, which has a population density of 130,000 people per square kilometer, the new tower features a lush living wall that enhances quality of life in the neighborhood.

Aedas, Aedas Composite building, Hong-Kong architecture, Hong-Kong towers, pixelated facades, tower design, high-rise design, Hong-Kong skyscrapers

The architects decided to add greenery at the pedestrian level with a green wall that will seemingly protrude from the solid façade of the podium and link the building to the historical cityscape. Structures from the post-war years, with illegal balconies and improvised gardens, are reinterpreted in a modern way “using irregular protrusions to create unobstructed views for each apartment.”

The building transforms the area and gives it a green urban backdrop, while providing its inhabitants with small, but functional living spaces and great views of the city. Construction on the project commenced recently.

+ Aedas

Via Dezeen