Parkville Residence, green renovation, Melbourne, Steffen Welsch Architects, green addition, green architecture, skylights, natural light, thermal performance

Located in Melbourne, Australia, the Parkville Residence has been renovated with a layer of programs “draped” over parts of the existing house. Hardly visible from the street, the translucent addition doesn’t disrupt the look of the existing architecture.

Parkville Residence, green renovation, Melbourne, Steffen Welsch Architects, green addition, green architecture, skylights, natural light, thermal performance

Related: Andrew Maynard Unveils Gorgeous ‘HOUSE House’ Renovation in Melbourne

By introducing skylights to the roof surface, the architects managed to get more natural light into the interior. The team also improved thermal comfort and introduced efficient natural ventilation. Flow and interaction were further strengthened by creating simple transitional spaces in-between the main living areas, kitchen and dining room.

+ Steffen Welsch Architects

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Rhiannon Slatter Photography