Queen Adelaide, Sam Jacob Studio, FAT Architects, postmodernism, London, curved walls, green architecture, green renovation, nursery

The new structure will feature curved walls, differently shaped windows and a stepped frontage. Renders show a building that resembles FAT’s signature style marked by playfulness and historical references.

Related: Fantasy Timber House in Essex Will be Filled With Grayson Perry Artwork and Rented to Tourists

Queen Adelaide, Sam Jacob Studio, FAT Architects, postmodernism, London, curved walls, green architecture, green renovation, nursery

“The project responds to its axial position and its curved prow to become a new urban object marking the gateway to Hoxton Street,” Jacob said. “The design’s starting point draws from the particular accidents and contradictions of the site. These are resolved in strong, expressive urban gestures.”

Queen Adelaide, Sam Jacob Studio, FAT Architects, postmodernism, London, curved walls, green architecture, green renovation, nursery

The existing structure houses a nursery on the ground floor, which the architect plans to keep. The Ivy Street Family Center, occupying the lower two floors, will continue to operate. Upstairs, a large double-height living area will dominate the heart of the residence.

+ Sam Jacob Studio

Via Dezeen