a21 studio, a21studio, chapel, world architecture festival, 2014 world architecture festival, building of the year, 2014 building of the year, community space, colored fabric, metal sheets, tree-shaped column, steel frame, recycled materials, low budget, paul finch

Built to serve an urban ward with a lack of communal space, the 1,500-square-foot Chapel accommodates a variety of community activities, such as weddings and conferences, inside a simple, shed-like structure. To keep costs low, A21 Studio constructed the Chapel from a steel frame and metal sheets recycled from the property owner’s previous projects. The architects painted the metal exterior white and added large rainbow-colored fabric curtains to make the building stand out from its forested surroundings.

Related: Shigeru Ban Completes Incredible Cardboard Cathedral in Christchurch, New Zealand!

White paint also covers the walls and ceilings of the interior, however, the architects added wooden flooring and furnishings to give the Chapel a rustic feel. A white tree-shaped steel column supports the weight of the roof and further softens the Chapel’s appearance. The colorful translucent curtains suspended over the entrance and backyard filter in natural light and evoke imagery of stained glass.

+ A21 Studio

+ World Architecture Festival

Via ArchDaily

Images via A21 Studio