Vietnamese architecture, a21studio, Pagoda, place of worship, Buddha, temple, religious architecture, Nha Trang, Vietnam

The pavilion is located on a rocky slope accessible via stone steps that create a promenade and lead to a small clearing among a patch of trees. The structure is open on all sides and is surrounded by lush vegetation, wild flowers and grasses. Underneath the canopy is a single candle resting on a ceramic saucer. Like in all Buddhist pagodas, visitors have to crouch and show respect when moving under the shelter.

Related: Eye-Catching Pyramidal Treehouse by Luderowski Architect Rises Like a Japanese-Style Pagoda

The architects found inspiration in the sheltering canopy of the sacred Bodhi Tree under which Siddhartha Gautama, the Buddha, sat and reached enlightenment through meditation. They created “a place dedicated to the spirit, where users are not driven by the needs and comforts of life, as animals living among nature. And this space, after all, is just as the Bodhi tree where the Buddha was sitting in Nepal more than 2,500 years ago.”

+ a21studio

Via Dezeen