RT House, Porto, A2OFFICE, green renovation, natural light, clerestory windows, lighting system, patio, interactive space

The building, comprising a basement, two floors, attic and small patio, is located in the central part of Porto. A single staircase connects all levels. In order to facilitate a spatial flow and openness, the architects introduced an interconnected social area on the lower levels.

Related: The Outerio House is a 3 Meter Wide Modernist Renovation

RT House, Porto, A2OFFICE, green renovation, natural light, clerestory windows, lighting system, patio, interactive space

Two bedroom suites were placed on the top floor. In order to preserve the memory of a lantern on the first floor, the team formed three new clerestory windows. These openings provide additional natural light for the entire space, including the attic area. A minimalist lighting system was integrated into the walls, cabinets and ceilings.

+ A2OFFICE

Photos by AL.MA Fotografia | Alexandra Marques