green design, eco design, sustainable design, AB Design Studio, Modern Cottage, Green renovation, passive house, recycled refrigerant panels

Asked to create a design reflecting modernism with an eco-friendly approach, AB extended the home in various directions, incorporating rectilinear volumes and elevated outdoor spaces. With a starting space of just 900 square feet, the original home was transformed into the main living area, with additional bedrooms and studies added above and around it. The new expansion is now large enough to accommodate the client’s parents, children and future grand children, creating both private spaces for each member of the family, and open areas for social gatherings on the 5,000 square foot lot. Ample windows, skylights, and balconies connect the interior to the outside, while giving the illusion of more space.

To make the renovation eco-friendly, AB used post-consumer recycled refrigerant panels along with passive heating and cooling systems to help make climate control both affordable and manageable. Natural lighting also helps to cut down on energy costs, as does natural cross ventilation.The final renovation is a feat of modernity, which can grow along with the client and her family, offering comfort and privacy under one roof.

+ AB Design Studio

Via Architizer