Architecture firm O-office converted an old abandoned greenhouse in Guangzhou, China into a dreamy glass office space with filled with living plants. The architects paid homage to the building’s green roots by infusing the space with tons of sunlight and loads of greenery – including three trees that grow up into the interior space from the ground floor.

O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse

Using the building’s original concrete portico, the architects recreated the entryway with pockets of mini gardens. The office space was designed for a local landscape design firm so the designers wanted to create an intimate space that evokes a small “village-like” work environment. Using the greenhouse’s original layout, the interior is flooded with natural daylight and ventilation, which reduces the energy usage of the building.

Related: Nature-filled office takes over a former factory building in Amsterdam-Noord
O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse

The interior of the office space is divided into two floors. The bottom floor is designed for team collaboration, while the upper floor has separate spaces for independent work. All of the interior, however, has an open-air feel to the space, which is naturally ventilated thanks to multiple timber-framed windows.

O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse

Large concrete stairs with pockets of greenery lead from the central atrium to the upper floor and three large heteropanax trees grow up through the interior, further connecting the building to nature.

+ O-office Architects

Via Architizer

O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse
O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse
O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse
O-office Architects, work studios, plant house, green work-studio, green offices, garden office space, green work space, plants for office space, locally-sourced materials, timber and glass buildings, Guangzhou plant house, Chinese architecture, plant infused buildings, garden space, urban gardens, greenhouse, reformed greenhouse