Villa ONE, Effekt, Villa ONE by Effekt, prefab home, prefab architecture, Copenhagen, timber-clad architecture, minimalist architecture, floor to ceiling windows

The architects designed the flexible 136-square-meter home with a Y-shaped floorplan to maximize communal spaces and views out to the landscape, courtyard, and secret garden. The shape of the house also helps protect residents from the noise of the visually hidden, but loud highway located at the end of the sloped property. To maximize the noise buffer zone, the architects installed a meadow sculpture garden between the house and the highway.

Related: Modern open-plan home in Jackson Hole reduces construction waste with six prefab units

The Villa ONE’s minimalist interior comprises mostly white surfaces, curved walls, timber floors, and floor-to-ceiling windows that flood the house with natural light. Impressively, the majority of the interior spaces are devoted to social and communal use, with a 45-square-meter living and dining room serving as the node of the three wings. The western wing contains the master bedroom, while the southernmost wing houses the children’s bedrooms, a bathroom, and kitchen. The third wing contains a sunken living space that can easily be converted into a third bedroom. The garage can also be turned into a fourth bedroom.

+ EFFEKT

Via Dezeen

Images via EFFEKT