Airbnb, Portland, call center, Customer Experience center Portland, Airbnb Customer Experience center, Airbnb CX center, Airbnb office, Rachael Yu, Aaron Taylor Harvey, free design, open office, office,

Harvey and Yu’s design team spent one month researching the preferences of the Portland team members before designing the space for the over 200-person staff, most of whom were already Portland residents. The 37,000-square-foot office is Airbnb’s first Customer Experience (CX) center and it forgoes traditional desk space for an open-office setup. This “free-desking” approach includes both brightly lit and dark work areas, standing desks, plenty of storage options, traditional worktops, conference rooms, and lounge areas. One conference room was even created in the style of an Airbnb yurt listing in Prague.

Employees were able to directly contribute their ideas for rooms and workspaces in a series of short and intense design charrettes. Some of those ideas that were not recreations of Airbnb listings include “The Black Lodge,” a Twin Peaks-inspired work area, and “The Bluff,” a freestanding wooden structure. The call center is decorated with artwork made by the employees for an extra touch of home.

+ Myriad Harbor

+ Boora Architects

Via Curbed

Images via Boora Architects