Airhouse Design Office, House in Yoro, recycled warehouse, energy efficient, insulation, white, airy, natural light, Architecture, Daylighting, Green renovation

Airhouse Design Office uses efficient, simple and cost-effective solutions that give existing structures¬†a brand new purpose. One example is The House in Yoro, an open Japanese¬†family home in a converted warehouse. To maximize the big space, the architects built a cubic structure that hides private rooms (toilets and the master bedroom), leaving the kids’ room high at the top.

In contrast with the large main room, the private rooms have been painted purple and mustard. The kitchen is a major focal point of family life, and has been designed with custom-made furniture and plenty of storage to keep the house nice and tidy. With an aim of making the most of the original building while keeping down energy needs, walls, ceiling and floors have been insulated keeping the home warm at heart.

+ Airhouse Design Office

Photos by Toshiyuki Yano