The dark tones of this secluded cabin contrasts the white winter landscape of Geilo, one of Norway’s most popular ski resort towns. Lund Hagem Architects used dark concrete and timber to reference the region’s traditional houses and allow occupants to enjoy views of the stunning natural surroundings from warmth of the interior.


Geilo Cabin, Lund Hagem Architects, Norway, ski resort, concrete, timber, pitched roof, courtyard, green architecture, natural light

Built for Norway’s harsh climate and heavy snowfall, the cabin is placed low in the landscape and insulated by thick concrete walls. During winter the cabin can be accessed only by ski or snowmobile, and almost completely covered in snow.

Geilo Cabin, Lund Hagem Architects, Norway, ski resort, concrete, timber, pitched roof, courtyard, green architecture, natural light

Related: Coastal cabin in Norway is a perfect indoor retreat for outdoor lovers

It comprises three volumes–the main cabin, guest house and carport–unified under a single U-shaped pitched roof which forms a sheltered inner courtyard. The orientation of the openings allow low winter sun to reach the interior during the day. Black concrete floors and oak treated with iron sulfate dominate the interior, accentuating the white winter landscape. Additional light is introduced through a long single-frame skylight and a fireplace hanging from the roof.

+ Lund Hagem Architects

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Marc Goodwin