Pargade Architectes, green roof, Espace Bienvenüe, Paris, Cité Descartes, landscape building, undulating roof, green lab

The Espace Bienvenüe sits in the Campus Descartes, a cluster of buildings in Marne-la-Vallée, east of Paris. Topped by a green cruvy roof, it meets the needs of the programme imposed by the Ministry of Ecology, Sustainable development and Energy. The new building brings together higher education, training, research and engineering, dedicated to encouraging new ways of designing, building and managing cities.

Related: Undulating Downland Gridshell in England is a Self-Supporting Structure Built from Local Oak

A building and a park all in one, the Espace Bienvenüe provides a major recreational landscaped garden with its 650 foot-long roof. Underneath, a large multi-purpose area on the ground floor brings together all the shared functions. There is a library, an auditorium, a restaurant, sports rooms, laboratories and meeting rooms among its airy brilliant patios that contribute to the well being of both, users and the environment.

+ Pargade Architectes

Via Arch Daily

Photos by Sergio Grazia for Pargade Architectes