Allen Jack+Cottier, sleeping pod, private house, Sydney, green renovation, warehouse renovation, green materials, resin, natural light, LED lights, green lighting

The 1060-square-meter warehouse, which once functioned as a food manufacturing factory, was altered to house a large living room, four bedrooms, kitchen, music room, and a large terrace and swimming pool. The most exciting addition is the sleeping pod– a sculptural structure sitting in the middle of the upper floor, housing the owner’s private suite. This cave-like space reflects the overall design attitude of the architects, who had to create a residence with optimal levels of privacy, while introducing additional light.

Related: Cepezed transforms turn-of-the-century industrial buildings into the “Creative Cluster Delft”

The walls and ceilings are spayed with VOC white resin, while the entire space boasts a variety of materials and textures, tiles, fabrics and wood. The en suite floor has a finishing that is traditionally used for yachts to increase durability. At night, the house is lit with LED’s, including an LED illuminated skirt which can act as a projection screen ideal for movie nights.

+ Allen Jack+Cottier

Via Contemporist