Studio Marazzi Reinhardt recently updated an old farmhouse in the quiet Swiss village of Löhningen with a striking wooden extension that seamlessly melds modern and classic architecture. ‘Haus Zur Blume’ ads extra living space to an existing home while juxtaposing the past against the present. The modern structure is wrapped in a wooden slat facade that filters natural light.

Marazzi Reinhardt, wooden façade, green home extension, Haus Zur Blume, historical home extension, Switzerland, slatted wooden façade, modern extension

The residential extension‘s façade was crafted from vertical pinewood slats designed to filter natural light while adding privacy to the interiors. Extending across two levels, this wooden skin creeps seamlessly across the roof forming a sheltered balcony area right at the top. Both, the main house and recent addition benefit from wide-open rooms filled with a peaceful ambience given by the softened natural light coming in from the village.

Related: Historic Belgian farmhouse renovated into a modern solar-powered home

Marazzi Reinhardt, wooden façade, green home extension, Haus Zur Blume, historical home extension, Switzerland, slatted wooden façade, modern extension

The vertical construction features an arched cellar, baroque-style living rooms, tiled wood burners and neutral spaces ready to be filled with furniture. The contrast between the old and the new is present outside but also inside, across different rooms. As freshly-painted white walls and new wooden stairs are combined with stonewalls and charming tiled wood-burners that homage the farmhouse’s past.

+ Marazzi Reinhardt

Via Blog Gessato

Photos by Ramon Spaeti