Helen Morgan

Andrew Maynard Renovates a Modern Melbourne Home With a Giant Grassy Hill!

by , 04/20/12


hill house, andrew maynard architects, house extension, solar access, treehugger award, green design, sustainable architecture, landscape design

The award-winning idea has improved solar access access, and the home is flooded with light in during the winter months, helping to reduce energy costs. Facing the original house, the new structure has high windows which look out over trees, and the entire space opens out to the surrounding landscape. Constructed at different levels, the design forms an innovative structure, with a lowered dining area and higher living space creating a bench seat.

Situated in a typical, narrow plot in the Australian city’s suburban area, the new design makes the most of the site’s limited space. And although the original home was left the same, the new addition transforms the plot, completed with an inventive hilled backyard.

+ Andrew Maynard Architects

Images courtesy of Nic Granleese

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >