Christensen & co, A-framed, energy efficient, Allerød Clubhouse, green roof, Denmark, football matches, sports, socializing design, solar panels, Architecture, Daylighting, green roof, energy efficiency,

Not your average clubhouse, this modern facility in the Danish municipality of Allerød has two differentiated faces. The entrance side of the building is shielded against the elements and features only a few windows for light and cross ventilation. On the brighter side, the clubhouse opens up to the field and incorporates solar panels, patches of green roof and weatherproof materials.

With an area of 18,300 square-foot, Christensen & co’s A-framed design may be a bit too ambitious for a football club. However, its glazed, airy and flexible facilities offer members and visitors an ideal space for meeting people, enjoying the views and watching the matches. Thanks to this comfortable design, the Allerød Clubhouse has become more than just a football club as it offers people a vibrant space for socializing too.

+ Christensen & co

Photos by Christensen & co