Antony Gibbon, Antony Gibbon Designs, Roost, Treehouses, sustainable, viewing platform, daylighting, Lothlorien, Lord of the Rings

The Roost Treehouse is made up of a series of pod-like capsules, which are harnessed to each tree in a way that neither harms the tree or prevents it from growing. These capsules enclose a central staircase that leads to the top of the capsule where an outdoor platform expands high in the tree’s canopy. Each capsule’s outdoor platform connects to create an overall platform structure, which also gives added strength and stability to the design.

Though only one of the capsules of the treehouse runs to the ground, all capsules have staircases that lead to small living areas. The treehouse provides interior spaces for sleeping and each capsule can hold about two people. Though these designs have not been built yet, all materials involved in the construction of the Roost Treehouse will be sustainably sourced and will do no harm to the environment.

+Antony Gibbon Designs