New Zealand, Sarosh Mulla, Sarosh Mulla Design, Gisborne, Longbush Ecosanctuary, Longbush Ecosanctuary Welcome Shelter, welcome shelter, minimalist structure,

The handsome and low-budget Welcome Shelter was constructed using very simple construction techniques. The building was designed to sit lightly on the landscape and use minimal architectural resources. The Welcome Shelter promotes active stewardship and conservation of the environment and its facilities are free of charge to visiting school groups, ecologists, and tourists.

Related: Citylab Design Studio Unveils Bamboo Lenggong Valley Visitor Center for Malaysia

The Welcome Shelter comprises three structures comprising a demonstration platform, ecologist’s workshop, washroom with toilet, outdoor classroom, a presentation platform, and an amphitheater. An open lawn for group work is located at the center of the three enclosures, which frame stunning views of the valley landscape below. A large steel and fabric canopy protects the spaces from the elements.

+ Sarosh Mulla

+ Longbush Ecosanctuary

Via ArchDaily