the lookout, angus ritchie, daniel tyler, mirrored cabin, mirror architecture, mirrored stainless steel, frame hardwood, plywood, birch ply, architecture thesis, strathclyde university, scotland, loch lomond and trossachs national park

Built by hand, the Lookout consists of a timber frame structure that was fabricated offsite and then trucked into the National Park. Once on site, Ritchie and Tyler installed sheets of mirrored stainless steel laminated to birch ply. To minimize waste and building costs, the designers used standard sheet sizes that informed the final cuboid shape.

Related: Stunning Lucid Stead Cabin Reflects the Colors and Movements of the Mojave Desert

To frame views up Loch Voil and Loch Doine, Ritchie and Tyler created cutouts in the structure for visitors to sit and stand in. Inspired by Japanese architecture, the carved out spaces are lined with slatted Frake Hardwood. Exposed and treated plywood edges frame views reflected in the mirrored panels.

+ PROCESSCRAFT

Via Dezeen

Images via PROCESSCRAFT © Ross Campbell