Helen Morgan

Ateliers O-S Architectes' New Cultural Center in Nevers Incorporates Public Space into the Roof Design

by , 12/13/12



Ateliers O-S Architectes, cultural center nevers, timber cladding, natural light, community design, sustainable architecture, green deisgn

The building will feature glazed walls, which will flood the ground floor of the center with natural light. Each of the concrete walls are concealed by timber cladding and make the space ambient and warm. The construction also incorporates a first-floor balcony which overlooks the space, and a 220-seat auditorium on the ground floor.

Besides the innovative bleacher-filled roof, the center is a building designed to fulfill its purpose for the community, and it includes a creche, event rooms, and a dance hall, alongside meeting rooms that run along the first floor.

+ Ateliers O-S Architectes

Images courtesy of Ateliers O-S Architectes

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?