Create + Think Design Studio, Atolan House, rock house, taiwan home, rock home designs, architecture, natural architecture, rock clad homes, green design, sustainable design, minimalist design, invasive design, stonework, home design stonework, living roof

Located on the eastern seaboard of Taiwan, the home sits adjacent to the Pacific Ocean with spectacular views of the sea. In fact, much like the rock cladding, the sea dominates the home’s purpose and form in that the structure extends along the contour of the coastline, effectively creating a calming balance with the landscape.

Related: Superstar Host Dick Clark Lists His Rockin’ Flintstone Home for $3.5 Million

Create + Think Design Studio, Atolan House, rock house, taiwan home, rock home designs, architecture, natural architecture, rock clad homes, green design, sustainable design, minimalist design, invasive design, stonework, home design stonework, living roof

A steel frame gives the structure a slight industrial feel, one that oddly blends in with the natural focus of the house and its materials. A living roof with various herbs converts into a stone stairway that leads to the open foyer. Each angle of the home is set to view the sea, with additional help on the interior from the extra-large glass windows and doors.

Create + Think Design Studio, Atolan House, rock house, taiwan home, rock home designs, architecture, natural architecture, rock clad homes, green design, sustainable design, minimalist design, invasive design, stonework, home design stonework, living roof

On the interior, the architects chose a “least invasive design” scheme, focusing on the basic needs of the residents like shelter, hygiene, and food preparation. There’s no superfluous features on the inside, just a simple kitchen, a few bedrooms, and a simple bathroom with a skylight-covered shower. The bathtub is located outdoors. The simple interior spaces are defined by accordion glass doors that allow optimal natural ventilation and light throughout the interior.

Create + Think Design Studio, Atolan House, rock house, taiwan home, rock home designs, architecture, natural architecture, rock clad homes, green design, sustainable design, minimalist design, invasive design, stonework, home design stonework, living roof

The dining area is set to be continually al fresco, with a long table set between the kitchen and outdoor foyer. Additionally, there is a multi-purpose area in front of the home that can be used as a yoga or star-gazing platform. You know, for when you’re not swimming in the gorgeous infinity pool.

+ Create + Think Design Studio

Via ArchDaily

Photos via Create + Think Design Studio