green design, eco design, sustainable design , hotel Daniel, LoftCube, pop up penthouse, Studio Aisslinger, Graz Austria

Since Hotel Daniel was unable to expand outwards, its proprietors looked to the sky, deciding to grow vertically to accommodate the new luxury suite. The sleek new LoftCube adds 44 square meters to the hotel, in addition to the transformation of the rooftop into a usable outdoor space. Installed by crane, the LoftCube was lifted into place to overlook the nearby waterfront.

Related: Tiny Space-Age LoftCube Prefab Can Pop up Just About Anywhere

Inside the spacious cube, Studio Aisslinger created a custom made bed, comfortable living room, and a raindance shower. Each wall of the addition is lined with floor to ceiling windows, giving guests a total panoramic feeling as well as flooding the space with natural light. A sitting area is also set up to overlook the edge of the hotel and nearby cityscape.

For privacy, the cube is lined with timber shutters that can be controlled from the interior to shut out light and the outside with the flick of a switch. The new penthouse makes the quirky Hotel Daniel a new landmark in the picturesque city of Graz.

+ Studio Aisslinger

Via Contemporist