Parisian architecture studio Antonin Ziegler converted an abandoned barn into a metal-clad home crafted to evoke a “contemporary ruin.” Located in France’s Regional Natural Park of Boucles de la Seine, the adaptive reuse project, called The Barn, sits between a wheat field and river and was formerly used to store fodder for horses.



The Barn by Antonin Ziegler, adaptive reuse barns in France, adaptive reuse barn into home, barn transformed into house, contemporary barn homes, zinc-clad homes, zinc-clad barns

With the barn’s weatherboarding worn away, the architects encased the timber structure in a new shell of zinc to preserve the building’s monolithic and distinctly agricultural gabled shape. The metal cladding was left untreated and will develop a patina over time. The original timber framework, however, is still visible from the outside and peeks through along a window that runs along the home’s stone foundation base.

The Barn by Antonin Ziegler, adaptive reuse barns in France, adaptive reuse barn into home, barn transformed into house, contemporary barn homes, zinc-clad homes, zinc-clad barns

“The framework is the fundamental element of the new residence,” write the architects. “From the outside, it remains partially visible, beneath the zinc envelope, thus conferring an incomplete aspect to the construction, as though eroded by the surrounding nature. The windows and doors are visually understated: the archetypal house is kept at bay to give rise to another kind of habitat, more in keeping with the surrounding wilderness. A lone crack that pierces the roof and walls thus gives the project the appearance of a contemporary ruin.”

The Barn by Antonin Ziegler, adaptive reuse barns in France, adaptive reuse barn into home, barn transformed into house, contemporary barn homes, zinc-clad homes, zinc-clad barns

Related: Zinc-clad Midden Studio hides a cozy interior with a see-through floor

The interior echoes the facade’s simple and rustic appearance with a material palette of breezeblocks, battens, and exposed concrete. Natural light pours into the home on all sides and the windows frame views of the river and landscape. The ground floor is mostly open plan with few partitions, with the double-height kitchen, dining room, living room on one end, a double-height swimming spa on the other, and a master bedroom and utility room located in the middle. Four bedrooms are tucked away on the upper floor in the former hay loft.

+ Antonin Ziegler

Via ArchDaily

Images via Antonin Ziegler

The Barn by Antonin Ziegler, adaptive reuse barns in France, adaptive reuse barn into home, barn transformed into house, contemporary barn homes, zinc-clad homes, zinc-clad barns

The Barn by Antonin Ziegler, adaptive reuse barns in France, adaptive reuse barn into home, barn transformed into house, contemporary barn homes, zinc-clad homes, zinc-clad barns

The Barn by Antonin Ziegler, adaptive reuse barns in France, adaptive reuse barn into home, barn transformed into house, contemporary barn homes, zinc-clad homes, zinc-clad barns