Lacroix | Chessex Architectes, Maison aux Jeurs, Les Jeurs, timber cabin, untreated timber, untreated fir, all timber cabin, all timber architecture, dark timber, alpine retreat, alpine architecture, switzerland, swiss cabin, wood-lined interior

Perched at the edge of a rocky cliff, the Maison aux Jeurs retreat is elevated atop a stone base in order to protect the wooden facade from the ground and to mitigate an uneven slope. The building is clad in a dark wooden façade that provides a stark and beautiful contrast to its white snowy surroundings. Inside, however, the wood-lined interior is left untreated to give the retreat a warm and cozy atmosphere.

Related: House Haller Sits Spectacularly within its Stunning Austrian Alp Setting

In addition to the all-timber interior and exterior paneling, glazed windows of various sizes punctuate the building and maximize views of the mountainside in multiple directions. The two largest windows–located on the first floor’s living room and the second floor’s master bedroom–stretch out across the length of a wall and appear to bring the snowy landscape indoors.

+ Lacroix | Chessex Architectes


Images via Lacroix | Chessex Architectes, © Joel Tettamanti