Perspectives by Giles Miller Studio, Perspectives Pavilion in Surrey Hills, pavilion project by Surrey Hills Arts, Winterfold Forest pavilion, cedar shingle pavilion,

Commissioned by Surrey Hills Arts and the Mittal Foundation, Perspectives was created as one of many sculptural rest stops along a scenic walking path on the Hills of Surrey, south of London. The organic pavilion took inspiration from the words and messages etched into public places, such as on trees and benches. Giles Miller collected those messages, poetry, and other writings from local residents and transferred them onto the cedar shingles that clad the steel-framed structure.

Perspectives by Giles Miller Studio, Perspectives Pavilion in Surrey Hills, pavilion project by Surrey Hills Arts, Winterfold Forest pavilion, cedar shingle pavilion,

Related: Robots weave an insect-inspired carbon-fiber forest in London

The shingles were installed by hand at different angles and overlap to emphasize the pavilion’s rounded shape. “At its core, the shingles overlap and the sculpture functions architecturally to protect and shield the user from the elements, but at its mouth the surface flattens and evocatively opens out in dissipation as the shingles appear to fly out towards the waiting valley,” write the studio. The cedar elements will develop a white patina over time.

+ Giles Miller Studio

Via Dezeen

Images by Richard Chivers and John Miller