Nick Leith-Smith, timber home, Berkshire, Blackett-House by Nick Leith-Smith, Blackett-House, brick plinth, flood zone, designated flood zone, handcrafted furniture

The two-story house contains a garage, four bedrooms on the second floor, and an open-plan kitchen, dining, and living area on the ground floor. Large steel-framed windows maximize the amount of natural light in the building as well as views out towards the garden. The interior is finished mostly in white to create the illusion of spaciousness and to reflect natural light.

Related: Jochen Specht transformed an old Austrian house into a minimalist modern residence

Despite the minimalist design and 10-week construction time, the interior boasts a high attention to detail and craftsmanship. A handcrafted oak and glass staircase connects the ground floor with the upper level. An L-shaped wooden deck wraps around the rear of the house and a balcony built atop the garage connects the master bedroom with the outdoors.

+ Nick Leith-Smith

Via Design Milk

Images via Nick Leith-Smith