Clapton House, Scenario Architecture, green renovation, Victorian villa, timber cladding, green extension, green architecture, natural light, conservatory

The occupants of the Clapton House used the property as their residence for a few years before deciding to upgrade. Their main design requirement was related to the layout of the house, which included an old glass conservatory which blocked the light from reaching the living room.

Related: Stunning Victorian Renovation Showcases Decades of SF History

Clapton House, Scenario Architecture, green renovation, Victorian villa, timber cladding, green extension, green architecture, natural light, conservatory

The architects came up with a design for a timber extension which that accommodates the kitchen and dining area. The exterior wall of the existing house was left intact, maintaining the privacy of the lounge, while the green roof creates a gentle, eco-sensitive aesthetic with various environmental and energy-saving benefits.

+ Scenario Architecture

Via Freshome