vertical garden, jose maria chofre, san vicente, spain, green design,

The six-story vertical garden consists of a metal frame structure built on a dividing wall between the library and an existing apartment building. Plants are inserted into the frame between two metal grids using synthetic felted material, which can be easily accessed from several corridors in the back and can be replaced. A suspended scaffold hangs from the front and allows workers to prune or replace plants as necessary.

Various species of flora and herbaceous plants are planted throughout the installation – one type of plant per square, with smaller plants at the top and ivy and ferns at the bottom. The lush ferns and ivy provide a cool courtyard entrance, which is located where the vertical garden meets the library’s door.

Via Urbanarbolismo