Reiulf Ramstad Arkitekter AS, Wood, Square House, norway, pine tree, trees growing inside, patio, forest, Architecture, Botanical, Daylighting

The wooden Square House is situated within a dense pine forest area on a car-free island called Nøtterøy. It was built from vertical boards of local pine that create a cubic shelter surrounded by pristine woodland. Built on stilts with minimal impact on the ground, the exteriors are protected from the elements while its interiors open up to the internal patio area.

Large floor-to-ceiling windows reflect the surrounding woodland to create a striking mirrored effect where the house seems to disappear into the luscious surroundings. Big windows all around the structure frame the patio area while letting natural light fill every corner of the geometrical abode.

This beautiful Norwegian home is the perfect place for spending quality time in the forest.

+ Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Reiulf Ramstad Arkitekter AS