The French school, Beijing, Jacques Ferrier Architecture, lattice, walkway, natural light, courtyard, green architecture, common spaces, China

The campus is located on a site named after orchards that used to dominate the area. As of recently, new developments have started to sprout across this piece of land. High-end residential blocks, international schools and low-rise buildings have all introduced a new urban character.

Related: Jacques Ferrier Architecture’s Cap d’Agde Hotel is enveloped in a delicate lace-like concrete skin

The French school, Beijing, Jacques Ferrier Architecture, lattice, walkway, natural light, courtyard, green architecture, common spaces, China

Jacques Ferrier’s new addition, named The French school, is a continuous building of varying heights and several entrances connected by walkways. Shared spaces occupy the ground floor, while the outdoor spaces open towards the canteen’s orchard; sports facilities are designed as separate pavilions. The classrooms are organized on the upper floors in a way that provides flexibility of use. The project’s most distinctive feature is the wooden lattice, which lets in natural light without sacrificing privacy.

+ Jacques Ferrier Architecture

Via World Architecture News