Necessidades House, Fragmentos de Arquitectura, green renovation, Lisbon, adaptive reuse, restoration, patio, open-plan layout, outdoor living

The architects completely restored the three-story structure, including an attic, two exterior patios and a large terrace on the middle floor, transforming it into a comfortable single-family home. They brought new life to the beautiful detailing and rustic quality of the structure, but have also reorganized and adapted the spaces to better suit the needs of a modern family.

Related: Recipients for the Aga Khan Award for Architecture Named for 2013

Necessidades House, Fragmentos de Arquitectura, green renovation, Lisbon, adaptive reuse, restoration, patio, open-plan layout, outdoor living

The entry area provides access to both the upper and lower floors, the latter of which houses the service areas and parking. The main living spaces, together with the dining room and kitchen, are located on the first floor and have direct access to the central terrace. The top floor accommodates three bedrooms, while the attic is meant to be used as an open-plan play area.

+ Fragmentos de Arquitectura

Photos by Francisco Nogueira