Moabit, micro apartment, Berlin micro apartment, Art Nouveau, spamroom, renovation, johnpaulcoss, modern apartment,

Spamroom created the micro-apartment by gutting the original layout and knocking down the interior walls to start with a blank canvas. Screed was also peeled back to reveal the original hardwood floorboards, which were then restored, whitewashed, and patched with salvaged wood wherever necessary. A new insulated ceiling was inserted above and all fixtures were re-fitted.

Related: Micro-Housing Concept Transforms Wasted Space into Tiny Apartments

The architects stacked several of the programmatic features—a mezzanine level with the bedroom are directly above the ground floor bathroom and kitchen unit—to divide the flat in a way that felt balanced and maximized space. The mezzanine can be reached via a paper-like steel staircase that extends from the floor-to-ceiling timber storage unit. White steel beams cantilever over the bathroom unit’s ceiling to increase the mezzanine floor area. A raised skylight provides shelving on the mezzanine as well as access to natural light in the Art Nouveau-inspired bathroom.

+ spamroom

Via Dezeen

Images via spamroom