Google Mountain View Headquarters by BIG and Heatherwick, Google campus by BIG, Google campus by Heatherwick, LEED Platinum Google campus, Google in Mountain View California, Google revised campus design

Since Google was awarded far less space than anticipated, BIG and Heatherwick scrapped their original village-like proposal that laid out multiple buildings covered by a glazed bubble dome. In contrast, the new 600,000-square-foot LEED Platinum-seeking plan introduces a denser cluster of buildings located at the heart of campus and topped by a translucent tent-like canopy. Photovoltaics are integrated into the canopy skin, which will be specially engineered to regulate indoor climate, air quality, and sound.

Google Mountain View Headquarters by BIG and Heatherwick, Google campus by BIG, Google campus by Heatherwick, LEED Platinum Google campus, Google in Mountain View California, Google revised campus design

Related: VIDEO: Google’s new California headquarters is a greenhouse utopia by BIG and Heatherwick

Green space is woven throughout the site, both indoor and outdoor, and will be designed to support local biodiversity. An 18,500-square-foot “public route” that snakes through the middle of campus will be faced with retail stores and cafes. The corridor will also be connected to the “Green Loop,” a dedicated pedestrian and biking pathway that will link the campus with the existing North Bayshore campus and surrounding Mountain View region. The campus is designed to accommodate 3,000 employees.

+ BIG

+ Heatherwick Studio

Via ArchDaily