big designs, big architects, bjarnkey ingels, copenhagen, recycling depot, syndhavns recycling center, amagerforbraending, fitness, running, picnic, park, recycling square

According to Arch Daily, the Syndhavns Recycling Center was designed by BIG for Amagerforbraending, a Copenhagen waste management company. When complete, it will double as a public space with fitness facilities, running tracks and picnic area, complete with trees and grass for a park-like atmosphere. The actual recycling center is located beneath all of this, and reveals itself to curious visitors via the “recycling square” that gives them a glimpse into the world below.

Related: BIG breaks ground on twisting TELUS Sky Tower in Calgary, Canada

“In its simplest form the recycling station is a way to start thinking of our cities as integrated man-made ecosystems, where we don’t distinguish between the front and back of house,” said BIG. “But rather orchestrate all aspects of daily life, from consumption to recycling, from infrastructure to education, from the practical to the playful into a single integrated urban landscape of work and play.”

+ BIG Designs

Via Arch Daily

Images via BIG Designs