Ana Lisa

Bomastraat: Belgian Warehouse Home Shelters Three Shipping Containers Inside

by , 06/20/14


NU architectuuratelier, Ghent, Belgium, renovated industrial building, Shipping Containers, recycled containers, cross ventilation, Architecture, Green renovation, Green Materials, Prefab Housing, Daylighting

Standing on a quiet Belgian street, this unique family home still has the original red-bricked facade, some walls, grey concrete floor and industrial roof. Created in steel, wood and concrete, it includes three repurposed shipping containers that create prefab spaces used for different purposes. The yellow container at the entrance patio area directs inhabitants into the central living space, while the other steel boxes were pilled up and linked to become a self-contained Bed & Breakfast.

Related: LA Warehouse Office is a Shipping Container City

Inside the house, the living spaces are bright, triple-glazed and allow for cross-ventilation. A bookshelf constructed from dark-stained oak veneer plywood doubles as stairs and comprises the living room’s central feature. And the kitchen, a combination of green plywood, brass and green concrete, opens up to the back garden, welcoming plenty of natural light.

+ NU architectuuratelier

Via Arch Daily

Photos by Stijn Bollaert

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home