Bow-wow House, Bow-wow house by Design Band YOAP, Design Band YOAP, dog friendly house, dog friendly guesthouse, bow wow house south korea, south korea, south korea architecture, timber framed architecture, timber framed house, asphalt shingles, cement siding panels, dog guesthouse,

The clients’ site is located on a hillside above the town of Sowon-myeon Padori in Chungcheongnam Province. The architects mitigated the slope by dividing the building onto two different levels built atop stone retaining walls. The guesthouse, which contains four separate units, a shared kitchen, and outdoor terrace, is located on the lower level and opens out onto a large grassy and fenced-in yard. The private residence is set higher up on the slope for privacy and to minimize noise pollution. The residence features a kinked floorplan, with the living areas for the clients in one wing and a small annex for the client’s mother in the other wing. An outdoor courtyard built partially on the guesthouse roof connects the two wings.

Related: Zigzag-Roofed Twin Peaks House Mirrors the South Korean Mountains

Bow-wow House’s facade comprises asphalt shingles and cement siding panels painted black. The interior is minimalist but homey, with white walls, wood surfaces, and dog motifs scattered throughout. The guesthouse was built with floor-to-ceiling windows facing the grass yard and every room has direct access to the yard. The rooms are finished with tiles and laminated flooring to facilitate easy cleanup.

+ Design Band YOAP

Via Dezeen

Images via Design Band YOAP