Freiluft Architektur, barn conversion, Switzerland, concrete, storage spaces, green conversion, green architecture

The concrete structure branches inside the old barn, allowing it to be easily converted into two residential units. Made up from board-marked concrete and extending across all three floors of the building, the addition forms doorway arches, service islands, and holds all the bathroom and kitchen accommodations and storage spaces.

Related: Stacked timber beams act as multi-use office furniture in this renovated barn in Belgium

Freiluft Architektur, barn conversion, Switzerland, concrete, storage spaces, green conversion, green architecture

Birch plywood and concrete dominate both the exterior and interior of the building, with patchwork patterns of stone, brick and timber marking the original walls deliberately left exposed to accentuate the rustic quality of the space.

+ Freiluft Architektur

Via Plataforma Arquitectura

Photos by David Aebi