Residents access the House Katarina via a winding road that leads into a green-roofed garage. The stairway from the garage leads directly to the second floor, which comprises an open-plan living, kitchen, and dining area surrounded on two sides by floor-to-ceiling glass to overlook the site’s excellent landscape views. Three outdoor terraces of varying sizes flank the upper floor. The private bedrooms are located on the smaller first floor for greater privacy, but are also faced with full-height glazing. A small outdoor terrace is accessible from the first floor.

MultiPlan arhitekti, panoramic views, House Katarina, House Katarina by MultiPlan arhitekti, modern treehouse, open plan living area, open plan layout, green roof garage, floor to ceiling glazing, modern architecture, minimalist aesthetic, natural light,

Related: Modern Cliff House overlooks stunning seaside views on Scotland’s Isle of Skye

The modern dwelling keeps its facade simple, with white surfaces, glazed windows, and vertical wooden slat operable screens. The beautiful interior echoes the minimalist aesthetic with its mostly white surfaces broken up with timber flooring and wooden furniture. Both floors are flooded with natural light and take in stunning panoramic views of the four-season landscape. The trees bring dappled shade into the home and cast an interesting and ever-changing play of light and shadow.

+ multiPlan arhitekti

Via ArchDaily

Images via multiPlan arhitekti