Gallery: C. F. Møller’s Colorful New Copenhagen School Takes A Nod from...

 
In the summer, light is indirect to reduce the need for cooling. The addition is also cooled and ventilated naturally by the stack effect — warmer, buoyant, stale air is released through the top of the six-story building and fresh, filtered, and conditioned air is let in through the back of the bottom level. These simple but effective energy-efficiency measures reduce the school's energy load to a respectable 64 kWhrs per square meter per year.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



1 Comment

  1. lazyreader August 23, 2011 at 8:07 am

    This building looks like my elementary school cubby. Scratch that. It looks more like a prison, thanks in part to that array of slotted windows, it’s blank expressionless facade, street signs, jersey barriers and fencing. Compared to the buildings next it and the one behind it which are beautiful. After all I suppose, what better way to deter crime than to be incarcerated here.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home